Farkas Pálinka
Szakterület: Agrár és élelmiszergazdaság
Fellelhetőség: Nagylengyel, Hegyi u.
Évszázados kézműves tradíciók és a forradalmian új erjesztési és lepárlási technológia ötvözésével készül a nagylengyeli Farkas Pálinka.
A pálinkafőzde tulajdonosa és vezetője Farkas Tibor pálinkafőző mester több mint 30 éves szakértelemmel, különös odafigyeléssel kiváló minőségű, válogatott, étkezési minőségű gyümölcsökből készíti a pálinkát. A pálinkafőző mester által alapított családi vállalkozás 1998 óta szerepel rendszeresen pálinkáival hazai és nemzetközi versenyeken kiváló eredménnyel. Országos versenyen a legjobbak között ezüstérmet szerzett, a régiós versenyeken számos aranyat.
A pálinkafőzdében készült gyümölcspárlatok egyedi értékeket hordoznak, melyek utalnak alkotójuk ízlésvilágára, szakmaiságára, eltökéltségére. A Göcseji Körte a táj, a régió adottságaiból fakadóan a Magyarországon termelt körték közül a leginkább rendelkezik a körte gyümölcsre jellemző gyümölcsös ízzel és illattal. A göcseji térségben termett és az itt feldolgozásra kerülő körte fajtákból készült párlatokat 2008. évtől tájvédelem alá helyezték. E rangos elismerés a gyümölcspárlatok társaságában méltó helyre emelte a Göcseji Körtepálinkát.
Amiből a pálinka lesz:
Pálinkák:
Farkas Tibor életéről és a pálinkafőzés sikereiről csak annyit, hogy egykor hajóskapitány szeretett volna lenni, de végül pálinkafőző mester lett.
A magyar gyümölcspálinka Hungarikum, vagyis nemzeti kincsünk, a magyar kultúra része, ezért ott a helye a kulturális rendezvényeken és a baráti társaságok asztalán.